Centrala. Cum și ce cumperi?

Păi.. acum c-am rezolvat cu gresia și faianța, trebuie să-mi încălzesc casa, nu? Și unde să caut, cu ce și cum dacă nu pe internet? Google m-o îndemnat: descopera oferta pentru centrale termice pe gazNa, oferte sunt cu duiumul, nu pot alege orice și oricum, mai ales că eu sufăr de frig când alții transpiră în draci. Și dacă la mine în casă nu-mi va fi cald și bine, atunci unde?

7376_3264_prd

Cum și ce cumperi?

In domeniul centrale termice, de ultimă generație cică-i  centrala termica în (sau cu, nu știu exact) condensație, pe gaz. Ce inseamnă asta? Inseamnă că funcționează pe principiul condensării, rezultatul acestui  fapt fiind creșterea eficienței centralelor și un consum scăzut de gaz. Mda, știu, vorbesc o limbă străină dar specialiștii recomandă… călduros acest tip de centrale. Si presupun că știu ei ce știu.

Dacă sunteți în căutarea de centrale termice pe gaz, fiindcă vorbim de o investiție pe care o facem pentru termen lung, trebuie să alegeți cu grijă. Și aici vorbesc nu numai de tipul centralei, ci și de vânzătorul acesteia. Sunt zeci, sute care vând centrale pe gaz. Este important să vi-l alegeți cu grijă pentru că… sunt banii dumneavoastră în joc. Și confortul. Și siguranța.

De unde cumperi?

Roinstalații.ro, de exemplu, are pe site peste 70 de modele de centrale pe gaz. La care oferă factură și garanție, pe care le poți plăti în rate fixe și pe care ți le livrează acasă gratuit (pentru comenzile cu valoare mai mare de 700 de lei) în maxim 48 de ore, asta dacă nu cumva vrei tu neapărat să le ridici cu mânuța te de la sediul lor.

Dacă-ți iei centală termică, e musai să-ți cumperi și termostat pentru centrala. La astea le mai zice și de ambient. Ele îți vor permite reglarea temperaturii după bunul tău plac și, în funcție de model, programarea unei anume temperaturi pentru un interval anume din zi. Un termostat pentru centrala poate fi cu fir, fără fir, cu două sau mai multe moduri de temperatură( de exemplu, termostatul de ambient fara fir AURATON 2030 RTH are 8 moduri de temperatură programabile independent in timp ce altele au doar două: confort și economic), cu afișaj electronic și multe alte chestii tehnice care le diferențiază.

                               7319_2310_prd

Credeai că-i simplu? Nu-i. Sau poate fi simplu, dacă știi exact ce fel de centrală termică  vrei. Și știi de unde s-o iei.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: