Tratamente

Toți am auzit de tratamente naturiste în diferite contexte. Ne place sau nu, suntem sau nu adepții unui astfel de tratament, am apelat și eu, și tu, la câte-un ceai. Acu’ nu vreau să vă speriați (sic!) dar… tratamentele naturiste nu constau doar in asta. Sunt mii de alte produse comercializate în magazine specializate pe acest domeniu. Printre aceste mii de produse se numără și vitaminele, mineralele comercializate sub formă de… complexe. Complexuri? Whatever!  Cert e că unele sunt foarte căutate.

Ați auzit de Curcumin? După ce terminați de râs, vă spun că este un extract activ din șofranul indian. O plantă. Pe numele ei de fată-mare Curcuma longa. Nu știu dacă e longa sau scorta, cert e că-s nu-știu-câte variante de Curcumin de-ăsta care mai de care mai tămăduitor și benefic organismului. Nu vă spun și la ce că nu despre asta vorbim. Cert e că aceste medicamente sau cum vreți să le spuneți, sunt aprobate de Ministerul Sănătății deci, logic ar fi ca ăștia, aprobatorii, să fi verificat și prospectul ăla… . Deși, sincer, nu-s prea convinsă de asta.

Asta, partea cu… curcuminu’, are și nu prea legătură cu ce vroiam să vă spun eu despre vitaminele alea.

Ce sunt vitaminele, mineralele, etc? Adjuvanti. Corpul le primește odată cu alimentația. Dacă vara fructele și legumele își fac treaba cu brio, iarna… este, uneori, nevoie să apelăm la adjuvanți asemeni celor comercializați sub formă de tratamente naturiste. Un complex de calciu, magneziu, seleniu si siliciu  contribuie la creşterea imunităţii. Așa zice pe hârtie, așa vă zic. Bine, mai zice că mai face și alte chestii, inclusiv:

  • susţinerea sistemelor muscular, nervos, digestiv, urinar şi cardiovascular
  • reducerea oboselii şi a extenuării
  • menţinerea sănătăţii psihice

Ce este de fapt, acest complex de calciu, magneziu, seleniu și siliciu?

ca_mg120

Pe site-ul la care am pus link văd scris așa:

Mineralele şi vitaminele vii care alcătuiesc complexul Ca+Mg+Se+Si Organice cu Alga AFA sunt extrase din plante, drojdii şi alge ce acţionează sinergic, cu efecte profund benefice asupra organismului, menţinându-l sănătos şi prevenind îmbolnăvirea. Aceste substanţe 100% naturale se găsesc în forma şi proporţiile lăsate de natură.

Prezentat așa, produsul pare îmbietor. Cine n-ar vrea să prevină în loc să trateze, să se pună la adăpost în loc să lupte cu boala? Mda, or fi 2-3 dar și ăia ar trebui să ia ceva pastiluțe deastea că fac bine la psihic.

Sute de ani strămoșii noștri s-au tratat cu ce-au avut la îndemână. Și… na, au murit, unii de bătrânețe, alții de la diverse boli. Noi.. avem cam de toate la îndemână dar de murit, murim tot ca strămoșii: bolnavi sau bătrâni. Singura diferență între noi și ei e că ierburile de altădată s-au transformat în pastile cu nume zornăitoare. Că le numim tratamente, adjuvante, naturiste sau dreaq mai știe cum, ghici ce?! Tot murim! Doar că incercăm să murim frumoși, sănătoși și din cauze naturale. Care ar fi cauzele naturale? Păi ar fi: murim de invidie, de grija vecinului, de rușine, câteodată de foame și, uneori… din lipsă de vitamine, minerale, curcumin, algocalmin, penicilină, insulină. Și des, foarte des, murim pentru că o vizită la medic costă, medicamentele costă. Costă cât o viață de om.

 

 

Reclame

4 comentarii

  1. Da’ să știi că asta cu prevenția mi s-a părut întotdeauna ciudată. Adică, ca să am ceva somn în plus, dorm în timpul zilei, dar dacă fac asta, nu mai dorm noaptea. Așa mă gândesc și la „naturalele” astea,,,

    1. Naturalele… sunt şi nu sunt naturale dar pentru ceva somn în plus ce nu face omu’ :))

    1. Da, și pupicii tratează . Natural :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: