Dormitorul

Am citit acum ceva timp o carte. Cum cât timp? Nu-mi mai amintesc, că io citesc rar. Ăăă, încet am vrut să zic. Ca să înțeleg mai bine. Hai că nu asta am vrut să spun. Ce vreau să vă spun e că în cartea aia, ce m-a impresionat cel mai tare și cel mai tare au fost dormitoarele. Nu, nu acțiunea din dormitoare că eu sunt o persoană serioasă, ci cât de frumos erau descrise acele dormitoare moderne.  Cum cine le descria? Autorul cărții! Că doar nu eroul principal!

Ăla era ocupat cu altele. Nu, nu era evaluator de dormitoare moderne, nici specialist în mobilier dormitor, nici posesor de mobila dormitor ieftina. Eroul nostru era… pasionat de ce conținea dormitorul. Cum ce? Ce poate să conțină un dormitor dacă nu mobilier dormitor, mobilă dormitor ieftină sau mobila dormitor? N-aveți imaginație deloc, zău așa!  Ce este dormitorul? Locul unde dorm oamenii! Ăla cu pat în el. Unde ai nopți albe sau negre. Și ce mai este? Locul unde se retrag oamenii când au nevoie de intimitate!

Uite, vezi, asta mi-a plăcut în cartea aia! Intimitatea pe care o simțeai la tot pasul când autorul descria cum era mobilat dormitorul.  Nu, nu  Mobila Dormitor il chema pe erouL principal! Il chema Vasile. Și-și dorea să fie gigolo doar că nu avea succes din cauză de dormitoare ieftine. Cum vine asta? Păi… cum intra într-un dormitor și dădea cu ochii de mobilă, întreba cât a costat. Și clientele, nah, ca femeile, se apucau să turuie de unde și cum au găsit ele dormitoare ieftine și bune, cu paturi durabile și noptiere cu briz-brizuri.

Așa afla Ion al nostru cum , cât și de unde, cum fu cu livrarea, cum au făcut ele plata mobilei prin transfer bancar, cum le-a fost livrată la domiciliu în bună stare și la ce oră și în ce zi au vrut ele și alte amănunte pe care le putea afla și singur de pe site-ul cu pricina.

Ce zici? Care Ion? Ion! Eroul cărții! Cum adică îl chema Vasile acum trei secunde?! De unde știți voi așa bine cum il chema? Ați citit cartea? Păi ș-atunci? Poate îl chema Vasile și de nervi că n-avea și el un dormitor mișto acasă și-a schimbat numele!

Sincer, și mie, ca și lui Helios, mi s-a tăiat cheful de stat la povești și povestit ce am citit! Mă duc să-mi cumpăr un dormitor ca ăsta:

mobila-dormitor-helios1

Care Helios? Ăla care a fost Vasile înainte de Ion și Ion înainte de a avea dormitor ! Helios! Care acum își cheamă clientele acasă să le arate… mobila din dotarea dormitorului.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: