Ai în casă un dicționar? Dacă n-ai unul roman-turc, cumpără-ți!

Să ştii o limbă strãină este, în zilele noastre, o necesitate. Engleza o ştiu toți. Franceza, mulți. Germana… câțiva. Turca însă… o ştiu, din auzite, cam toate femeile care se uită la televizor, de prin telenovele. Dar una e s-o înțelegi cu aproximație şi alta s-o ştii. Şi dacă tot ai prins trei-cinci cuvinte în timp ce stai cu gura căscată să te lămureşti de ce X o iubeşte pe Y şi Y îl urăşte pe Q,  eu zic aşa: fă-ți un bine şi învață temeinic limba turcă. Cum să faci asta? Cumpără-ți un  dictionar turc-roman pe Publishing.ro 

Ăsta ar fi primul pas. Următorul pas după ce ți-ai luat un dicționar turc-român? Ia-ți un dicționar roman-turc. Cumpărăți un dictionar roman-turc fraze si un dictionar turc-roman expresii. Cam multe dicționare? S-ar putea să nu fie multe, dacă cumperi de pe  NextPublisging.ro Bun! Poți începe să înveți limba turcă.  De ce insist eu să o înveți? Pentru că e o limbă interesantă. Pentru că viața, tradiția şi obiceiurile turceşti sunt cele care te fascinează şi te țin în priză ore bune. Şi tot nu înțelegi pe deplin ce se petrece acolo. Şi nici nu vei înțelege, până nu le vei şti limba! De aici sfatul cu dicționarele. Dicționarul roman-turc fraze îți va dezvălui stilul în care trebuie să te adresezi, vei găsi în el fraze uzuale şi fraze specifice unui anume tip de activitate. În dicționar turc-roman expresii- evident, vei găsi expresii, fără de care ți-ar fi destul de greu să deschizi sau să susții o conversație. 

Cateva ponturi pentru a învăța rapid şi fără mare efort limba turcă?  Le găsiți în link, sunt 10 la număr. Dintre toate, cea mai importantă este cea în care se recomandă conversație cu un nativ vorbitor de limbă turcă. Bine, pontul este valabil în cazul oricărei limbi ți-ai dori s-o înveți. Şi tot de acolo aflați, dacă cumva nu ştiați, că repetiția este mama învățăturii. Vreți mai multe ponturi? Intră pe link.

Pe site-ul de care îți zic vei găsi în NextAppLibrary un ghid de conversațieromân-turc, turc-român în format electronic. Ghidul conține peste 6000 de expresii folositoare în călătorii, fie că sunteți turist sau plecat cu afaceri. Aplicația o puteți descărca de pe Google play contra unei sume modice. Aşa vei avea la îndemână ghidul de conversație oricând şi oriunde.

De ce te întrebam în titlu dacă ai un dicționar în casă? Şi de ce te sfătuiesc, şi în titlu şi în articol să-ți cumperi un dicționar roman turc expresii, roman-turc fraze sau pur şi simplu un dicționar român-turc?  Uite, îți spun, dar nu acum, mai întâi învață limba turcă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: