Jocuri și jucării. De ce, câte, de unde?

Care din voi n-a fost copil? Bun, nu văd nicio mână ridicată. Dar… dacă v-aș întreba câți dintre voi n-ați avut copilărie? Bine, nu vă întreb. Dar tot n-o să mă abțin să vă întreb de jucării. Ați avut? Suficiente? De care?

Jocuri și jucării pentru copii. Cum le alegem?

În primul rând, în funcție de vârstă. Nu a ta, ci a copilului. Poți alege jucării educative, jocuri educaționale, în funcție de cum și spre ce vrei să îndrepți imaginația copilului tău. Pot fi jocuri de construit, jocuri care să stimuleze creativitatea ( o jucărie de-asta mi-ar trebui și mie 🙂 ), jocuri matematice. Nu uita însă ce ți-am spus: vârsta copilului. Nu alege jucării prea complicate dar nici unele care să-l plictisească instantaneu.

 

Jucarii educative pentru copii. De unde le luăm? Sunt scumpe?

Magazine sunt suficiente. Pline. De la trenulețe la puzzle, de la mașinuțe până la spumă de modelat. Jucării pentru fetițe, jucării pentru băieței. Jocuri educationale, care se pot juca de unul singur sau în compania altor copii.  De pluș, de lemn, de plastic. Se găsesc. Bani să ai. Iar pentru copilul tău, pentru dezvoltarea lui psihică armonioasă, pentru un zâmbet al lui știu că ai cheltui și ultimul bănuț.  Așa-i? Nu trebuie să răspunzi, știu că am dreptate.

 

Câte jucării ar trebui să aibă un copil? De care?

Un răspuns clar nu-ți va oferi nimeni la întrebarea asta. Tu, dacă poți, cumpără-i câte vrei.  Jocuri educaționale, jocuri de logică. Gândirea se educă. Dexteritatea, deasemeni. La fel și simțul proprietății. Și înclinația spre o anumită preocupare. Nu exagera, totuși. Exagerând cu un anume tip de jucărie, s-ar putea să obții exact inversul rezultatului așteptat. Și plictiseala copilului tău, la pachet cu aversiunea pentru un anume tip de joc sau jucărie. Nu transforma, deci, camera copilului tău într-un depozit unde găsești doar mașinuțe. Dar nici într-unul plin doar cu jucării educative. Diversitatea este importantă în lumea jucăriilor, la fel ca și în gastronomie 🙂

Hai să recapitulăm. De ce sunt importante jucăriile?

Un click aici te va ajuta, poate, să te lămurești. Dacăcumva aveai nevoie de lămuriri. Știi că și adulții pot învăța să devină părinți? Toate se învață, mai devreme sau mai târziu. Tu însă, ca un părinte responsabil ce ești, oferă-i posibilitatea copilului tău să invețe devreme.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: