Zâmbește… sau caută motiv de zambete

Zambetul-zilei-Splat-–-7.03.2017-640x320

Voi ați auzit de Splat? E un producător de pastă de dinți prezent în 28 de țări, printre care și România. Le găsiți produsele (patru variante, din câte știu eu: Blackwood, Sea minerals, Extreme white și  Chili) exclusiv în farmaciile Sensiblu și se pare, folosite cu regularitate, cum bine șade unei paste de dinți, ne fac să devenim, fiecare dintre noi, prietenul zâmbetului

Zâmbete de la Splat

Unul dintre ele, în fotografia de mai sus. Din ce în ce mai mulți dintre noi avem nevoie de căte-un motiv de zambete. Pentru că, chiar dacă nu ne macină vreo supărare, ne împiedică dinții să zâmbim. De ce și cum ne împiedică? Păi… vrem-nu vrem, zâmbind, ies la iveală… imperfecțiunile lor.  Alimentația, hai s-o numim inadecvată, igiena precară, factorii genetici și orice altceva mai vreți voi, dau bătăi de cap dinților noștri. Nu, n-au cap dinții, uneori nici noi nu prea avem, mai ales când uităm că pasta de dinți și periuța sunt indispensabile unei danturi sănătoase și, implicit, unui zâmbet frumos.

Știați că …

…zâmbetul este una din cele mai folosite expresii faciale? Și că, tot zâmbetul, are o știință care se ocupă de studierea  efectelor lui? Sincer, eu habar n-aveam. A trebuit să intru pe zambete splat ca să aflu că se numește gelotologie. Ș-am mai aflat, tot căutând motiv de zambete, că doar omul este  prietenul  zambetului, că zâmbetul nu se învață, ci ne naștem cu această abilitate, că sunt zeci de feluri de zâmbete, și că , pentru unul singur, punem în mișcare 17 mușchi. Un adevărat arsenal, nu-i așa?

De câte ori zâmbim într-o zi?

Dacă un bărbat zâmbește cam de opt ori pe zi, femeia este prietenul zâmbetului: zâmbește de…62 de ori pe zi! Asta, binențeles, e o medie. Și presupun că la studiu au participat doar femei cu dantura perfectă, care foloseau pasta de dinți Splat.

Apropos de dinți… voi cum stați cu ei? Drepți, frumos aliniați, albi? La mine albul chiar e o problemă. Cafea, fumat plus alte câteva îndeletniciri incompatibile cu albeața dinților m-au făcut să folosesc Blackwood . Conține, conform producătorului, extract de ienupăr, cărbune de mesteacăn, Biosol, extract de ștevie dulce și… atenție, are culoarea neagră! Zâmbești deja? Pun pariu că eu voi zâmbi mai des ca tine, efectul de albire cu două tonuri în patru săptămâni mi se pare tare ok, mai ales că produsul este făcut numai din ingrediente naturale ce nu acționează agresiv asupra smalțului dinților.

pack_blackwood

Până și designul tubului îmi place. Cred c-o să zâmbesc mai des 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: