Sania și carul. Sau când se schimbă caloriferele

Vara car, iarna sanie. Regula de aur a omului gospodar. Și tot o regulă de aur zice că vara se schimbă caloriferele. Știu, nu e prea cald afară ca să te gândești la asta, dar cu siguranță n-ai uitat iarna și frigul. Și nici caloriferul care trebuie schimbat, nu-i așa?Despre calorifere verticale aluminiu vreau să vorbim. Calorifere verticale.

De ce calorifere din aluminiu?

Pentru că au un bun randament termic, se montează ușor, sunt ieftine, au o greutate ce permite manevrarea lor cu ușurință și, nu în ultimul rând,  le poți integra cu ușurință în orice  tip de interior. Cam aceștia ar trebui să fie factorii care să te determine să alegi un calorifer aluminiu. Faptul că le poți găsi în zeci de variante de mărimi (și ca înălțime și ca număr de elemenți) și culori, ar trebui, deasemeni, să te facă să optezi pentru calorifere din aluminiu. Mai ales dacă ai centrală termică!

Da, caloriferele din fontă au o durată mai mare de viață, sunt mai rezistente la șocuri și coroziune. Și da, ele sunt recomandate pentru locuințele racordate la încălzire centralizat. Dar știm despre ele că-s greu de încălzit, ocupă spațiu mult, sunt scumpe și-s hidoase.

Da, caloriferele din oțel sunt bune pentru locuințele dotate cu centrale electrice și-s ieftine. Dar! Da, există un dar, au o durată de viață mică, până în 10 ani, și o putere de încălzire mult mai mică decât cele din fontă sau aluminiu.

Nu-ți rămâne, deci, decât să cumperi calorifere din aluminiu. Au o durată de viață bună, între-10 și 20 de ani, au randament termic bun, iar ca preț… sunt ieftine. Pe berluni.ro, de exemplu, am văzut prețuri care încep de la 34 de lei (per element) iar cel mai scump e undeva la 213 lei (per element). Au garanție 10 ani. Tot pe site-ul de care vă spun am văzut că puteți beneficia și de montaj pentru produsele comercialiate de ei, au o echipă de specialiști care vă stau la dispoziție. Ceea ce nu-i tocmai rău, nu? Să ai garanție la produs și garanția că centrala sau caloriferul tău au fost bine instalate și vor funcționa așa cum trebuie e una din dorințele tale? Atunci… Berluni.ro

calorifer-de-aluminiu-alukal-forte-xl-2000calorifer-din-aluminiu-ferroli-proteo-450calorifer-din-aluminiu-sole-1400

 

Reclame

Un comentariu

  1. […] cand schimbam caloriferele  trebuie sa tinem cont de sfatul instalatorului sau apelati cu incredere la o echipa […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: