Nici perna nu mai e (doar) ce-a fost

Mi-amintesc că, copil fiind, dormeam pe o pernă făcută din puf de rață. Mă rog, puf… o fi fost el când rața l-a dat donat imediat după ce a fost kilărită, eu însă, țin minte că dormeam pe niște cocoloașe dubioase și mă trezeam cu niște semne interesante pe obraji și cu ceva dureri de gât. Când m-am mai mărit, am căpătat una nouă, dintr-un mterial sintetic care iarna îmi congela căpățâna și vara mă trezeam în toiul nopții cu părul ud de la transpirație (și gâtul, evident, înțepenit. În timp… am ajuns să dorm pe o pernă cervicala de calitate 

Știați că perna…

  • are o istorie de 10000 de ani?
  • chinezii confecționau perne din ceramică, lemn, bronz (în general materiale dure,asta pentru că erau convinși că materialele moi îndepărtau vitalitatea individului)
  • grecii au fost primii care au folosit pernele cu paie și mai apoi puf

Nici perna nu mai e ce-a fost…

În zilele noastre, pernele au căpătat forme diferite, iar materialele folosite la confecționarea lor sunt dintre cele mai diverse. N-o să vi le înșir, cu siguranță le știți. Totuși, dintre toate, perna ortopedică pare o variantă ce-ți poate asigura un somn odihnitor. Spun somn pentru că mă gândesc la perna pe care ți-o pui noapte sub cap ca să dormi, dar există perne ortopedice pentru spate, pentru șezut, pentru gât (și probabil și altele despre care eu nu știu)

De ce sa achizitionezi perne ortopedice?

Păi… în primul rând, pentru că ai nevoie de un somn bun. Ăsta e principalul rol al pernei, nu? Mai apoi, în cazul că optați pentru o perna cervicala ortopedica, vă protejați gâtul de dureri nedorite. Și aceeași perna ortopedica cervicala vă asigură o poziție corectă a capului și vertebrelor, în timpul somnului. Și, nu în ultimul rând, pentru că, veți observa, aceste perne nu își modifică, în timp, forma.

De unde cumperi perne ortopedice?

Ah… piața e plină. Nu, nu aia de zarzavaturi! Găsești în magazine specializate, în farmacii, pe internet. Dacă nu ai timp de cutreierat, varianta online e destul de bine reprezentată în domeniu. Pe catenapascupas.ro, de exemplu, am văzut câteva variante interesante de perne ortopedice (și nu numai, am văzut la ei de la orteze la instrumentar medical și diverse accesorii pentru recuperare). Puteți comanda online sau telefonic (dacă aveți nelămuriri în privința unui produs puteți opta pentru această variantă) și, pentru cazul în care prețul produsului pe care doriți să-l achiziționați vă depășește bugetul, puteți solicita plat în rate (bine, nu în cazul pernelor, nu-s atât de scumpe!).

perna ortopedica

Somn lin! 🙂

Un comentariu

Lasă un comentariu